Autobiografie

Van kinds af was de bewondering voor natuur en techniek sterk aanwezig. Een eerste degelijke camera werd hoofdzakelijk gebruikt voor het documenteren van natuur en landschap in eigen omgeving.

Het aanmaken van de voormalige website "Cactusclinic.be" werd wereldwijd gerespecteerd als gedocumenteerd foto-archief en bijbehorende diepgaande informatie over botanische planten en hun problemen. Tot dit punt werden opnames gemaakt met analoge (dia) film bij natuurlijk licht, of met de ingebouwde cameraflitser.

In 2005 werd mij de vraag gesteld om met beeldmateriaal te participeren in het "Documentatiecentrum voor Aalst Karnaval vzw. (DAK)" dewelke de basis vormde voor een nieuwe passie: portret en model fotografie.

Als professioneel electro-technicus werd mijn nieuwsgierigheid gewekt om aan de slag te gaan met flitstechnologie en ander studiomateriaal. Laatste was de start van een gedreven passie die sinds 2016 wordt uitgeoefend als beroep.

Materiaal

DNS Photography werkt met degelijk materiaal dat topprestaties levert. Dergelijke onderdelen zijn niet altijd een noodzaak, maar onder moeilijke omstandigheden zijn ze nog steeds in staat om unieke beelden te maken, daar waar een standaard toestel letterlijk en figuurlijk tekort schiet. De combinatie van snel bewegende onderwerpen en beperkt licht zijn omstandigheden waar een merkbaar verschil zichtbaar wordt.

Zo´n situaties waarin geen gebruik kan gemaakt worden van een flitser omdat het verboden of ongewenst is, zijn er meer dan je denkt: Openingsdans bij een huwelijk, theatervoorstellingen, concert- en dans voorstellingen, circusacts... Sport en het fotograferen van dieren vergt dan weer een uiterst snelle reactie, een leeuw of een wielrenner staan immers niet te wachten tot je klaar bent voor je foto... Zelfs die ene schattige blik van je kind kan plotseling weer verdwenen zijn...

... I'll frame it !

Mijn werk is zeer gevarieerd. Onder het moto "You name it, I′ll frame it! " ga ik graag de uitdaging aan om te werken rond verschillende thema´s of projecten.

Ik werk ontzettend graag met kinderen in een niet alledaagse setting, waarbij het mijn streefdoel is de karaktereigenschappen en emoties te benadrukken. In het verlengde daarvan staat modelfotografie centraal. Wens je een update voor je portfolio, of gewoon even proberen of jou zoiets ligt? Ik maak de beelden waar ook jij wat aan hebt, al dan niet als (aspirant) model!

Als natuurliefhebber kan ik genieten van alles wat in en rond een groene omgeving vertoeft, je kan dus gerust op de foto met je paard, hond of cavia. Een mooi hoekje in de tuin is vaak voldoende, maar ook in de winter als het sneeuwt staan we paraat voor onvergetelijke momenten!

Als electro-technicus speel ik graag met licht. Lichteffecten op podia, concerten en in feestzalen zijn mijn ding. Een reeks mooie herinneringen aan de fuif voor je 16e of 50ste verjaardag stellen ook je bezoekers op prijs, maar daar heb je op dat ogenblik meestal zelf geen tijd voor. Stel de vraag, de prijs valt best mee!

Tenslotte heb ik grote belangstelling voor het meer artistieke werk. Vaak zwart-wit, speciale uitsneden of details, het weergeven of verbergen door aan- of afwezigheid van licht, de suggestie van wat kan zijn maar niet is.